Glorieuxpark is één van de eerste overstappers: “Iedereen kan ermee werken”

Rust. Dat is wat zorginstelling Glorieuxpark kenmerkt in al haar facetten. Het is gelegen op een prachtig rustiek landgoed in Eindhoven, waar alleenstaande ouderen er rustig en ‘glorieus’ wonen in een verzorgingstehuis of zogenaamde leefstijlwoning. En al die vredigheid werkt zelfs door in de dagelijkse operatie: “Werkdruk? Dat ervaren we hier minder”, zegt teamleider Tiny Bogers. Glorieuxpark is als één van de eerste partijen overgestapt van Boomerweb op Medimo. En tja, efficiënt en veilig werken met medicatie geeft ook… rust.

Glorieuxpark is niet zomaar een woonzorgcentrum: het is omringd door een landhuis, oud klooster en kapel. Vanuit waarden als zingeving, duurzaamheid en spiritualiteit krijgen bewoners – voor wie wil – de zorg die ze nodig hebben. De organisatie is kleinschalig en daardoor heeft Tiny veel taken op haar bordje: begroting, roosters, haar eigen medewerkers én voldoen aan de eisen die worden gesteld aan de kwaliteit van zorg. Om maar wat te noemen.

ECD integratie, en meer…

“De keuze voor Medimo was een makkelijke. We gebruikten Boomerweb en hoorden over de fusie met Enovation Medimo. Daardoor konden we de applicatie nu integreren met ons ECD en dat wilden we heel graag”, zo vertelt ze. Het was een belangrijke reden voor Glorieuxpark om met Medimo te starten. Maar Tiny noemt nog meer voordelen: “De huisarts kan via Medimo direct medicatie voorschrijven. Het gaat dus niet meer handmatig waardoor er minder fouten insluipen. Het betekent ook minder telefoontjes met de huisarts en apotheek. Kortom, de hele logistiek verloopt beter.”

Vlekkeloze overstap

En hoe verliep de overstap van Boomerweb naar Medimo? “Boven verwachting”, zegt Tiny. Ze vervolgt: “Iedereen kan er mee werken. Medimo is duidelijk en overzichtelijk. Medicatie voorschrijven en toedienen is minder tijdrovend en daardoor werken we gewoon effectiever. En ja, de E-learning vooraf heeft ook geholpen.”

Overstappen is één, er prettig mee werken in de dagelijkse praktijk is twee. “Als je van niemand de vraag krijgt: ‘waarom zijn we eigenlijk overgestapt?’ dan zit het volgens mij wel goed. Het werkt allemaal. Bjarne van Medimo Enovation heeft ons goed bij het hele proces geholpen en we hebben daarna eigenlijk geen grote hulpvragen meer gehad.” En verbeterpunten? Voor die vraag moet je niet bij Tiny zijn: “Ik zou het niet weten.” Wel ziet ze een uitdaging in de verdere digitalisering van de zorg. Want iedereen moet ook daarin mee kunnen komen.

Ook NEOS stapte over op Medimo

Ook de zorgverleners van Neos hebben wel iets anders aan hun hoofd dan een nieuwe applicatie. Ze hebben te maken met ingewikkelde casussen. Dat begreep stafmedewerker Geke Jelsma maar al te goed. Hoe werd Medimo daar ontvangen? Lees hun verhaal

Abonneer op onze nieuwsbrief

Waar ben je naar op zoek?

Search

Medimo portaal

Medimo Portaal

Medimo Secure

Log hier in bij Medimo voor elektronisch voorschrijven en/of elektronische toedienregistratie

Medimo GGZ

Inloggen voor instellingen in de geestelijke gezondheidszorg

Medimo ABC

Werkzaam op Aruba, Bonaire of Curaçao? Log dan hier in.