De meest gestelde vragen aan Medimo

Medimo is hét systeem voor elektronisch voorschrijven en elektronische toedienregistratie in zowel de intramurale als extramurale zorg. Onze producten zijn bovendien te koppelen met complementaire software, zoals uw ECD of EPD. Dit maakt Medimo de meest complete oplossing voor medicatieprocessen. Medimo maakt veiliger, sneller en efficiënter werken mogelijk, wat uiteindelijk de kwaliteit van de zorg ten goede komt. Hieronder leest u de antwoorden op de meeste gestelde vragen over Medimo.

FAQ

Frequently Asked Questions

Medimo werd in 2001 opgericht door Bart Drost en Richard Lendfers, beiden apothekers. Als geen ander weten zij dus hoe belangrijk een betrouwbaar systeem voor medicatieverstrekking is. Ze hadden een gezamenlijke missie: het voorschrijven en toedienen van medicatie zo eenvoudig, betrouwbaar en efficiënt mogelijk laten verlopen. Om zo uiteindelijk de kwaliteit van de farmacotherapeutische zorg te verbeteren.

Met deze doelstelling in het achterhoofd en op basis van hun ervaringen in de branche, begonnen ze met het ontwikkelen van een elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) voor zorginstellingen. Een EVS waarin het draait om twee elementen: Medisch en Mobiel. Medimo was geboren. En dat ruim voordat het gebruik van een EVS in 2014 verplicht werd gesteld voor alle artsen in Nederland.

Medimo is hét systeem voor elektronisch voorschrijven en elektronische toedienregistratie in zowel de intramurale als extramurale zorg. Onze producten zijn bovendien te koppelen met complementaire software, zoals een ECD of EPD. Dit maakt Medimo de meest complete oplossing voor medicatieprocessen. Medimo maakt veiliger, sneller en efficiënter werken mogelijk, wat uiteindelijk de kwaliteit van de zorg en het medicatieproces ten goede komt.

Of u nu werkzaam bent bij een verpleeghuis, een GGZ instelling, in de thuiszorg, revalidatie kliniek of bij een apotheek Medimo is hét elektronisch voorschrijfsysteem voor elke organisatie in de zorg. Ons EVS zorgt voor efficiënter en foutloos werken, voldoet aan de laatste wet- en regelgeving.

  • Medimo heeft een hoogwaardig ontwikkeld elektronisch voorschrijfsysteem
  • Zorgmedewerkers werken met één toedienregistratiesysteem, voor cliënten in de intramurale én extramurale zorg zowel op tablet of via de mobile app
  • Medimo koppelt met alle ECD, EPD en medewerkersportaal, net als met Landelijk Schakelpunt, tromboselaboratoria en zorgportaal
  • Maximaal inzicht in farmacotherapie en managementcijfers
  • Voldoen aan alle Wet- en regelgeving en richtlijnen waaronder ‘Veilige principes in de medicatieketen’
  • Medimo beschikt over de volgende certificeringen; ISO27001, NEN 7510, AVG, ISAE 3402.

Medimo biedt een zeer geavanceerd elektronisch voorschrijfsysteem (EVS). Medimo is marktleider in Nederland binnen de VVT en bepaalt de standaard. Met Medimo is het mogelijk het voorschrijf- en toedienregistratieproces helemaal te digitaliseren. Dit zorgt voor veel kwaliteitsverbetering en besparing van tijd en geld. Het Medimo EVS kan worden uitgebreid met koppelingen naar uw ECD, EPD, trombosediensten of Landelijk Schakelpunt.

De elektronische toedienregistratie van Medimo maak het medicatieproces efficiënter, eenvoudiger en bespaart kosten. Bovendien voorkomt het fouten en verbetert dus de kwaliteit van de zorg. Deze oplossing is te gebruiken in combinatie met het elektronische voorschrijfsysteem en diverse koppelingen, wat Medimo de meest complete oplossing voor het gehele medicatieproces maakt.

Medimo is de standaard voor elektronisch voorschrijven en toedienregistratie. Twee modules die al in vele instellingen in zowel de intramurale zorg en de extramurale zorg als door in apotheken worden gebruikt. Maar wat Medimo pas écht de meest complete oplossing voor medicatieprocessen maakt, zijn de vele integratiemogelijkheden met verschillende ECD of EPD leveranciers. De diverse koppelingen zorgen voor sneller en direct toegang tot de juiste medicatiegegevens, voorkomen dubbel beheer in verschillende systemen en voorkomen fouten.

Medimo koppelt met alle Elektronische Cliënten Dossiers (ECD’s). Dit betreft een NAW koppeling waarbij clientgegevens worden uitgewisseld en een Single Sign On koppeling waarmee de zorgmedewerker vanuit het ECD kan navigeren naar het medicatiedossier binnen Medimo. De gebruiker ervaart dan alsof het werken is in eenzelfde systeem.

Medimo koppelt met meer systemen als het Landelijk Schakelpunt, een Persoonlijke Gezondheidsomgeving en Trombosediensten. 

Om zo integer mogelijk te werk te gaan, werken wij continu en preventief aan verbeteringen en doen we er alles aan om de kwaliteit te waarborgen. Medimo beschikt over de volgende certificeringen; ISO27001, NEN 7510, AVG, ISAE 3402. Dat houdt in dat onze processen, documenten, registraties en werkwijzen alle elementen borgen die in deze normen worden beschreven. Zo worden alle leveranciers, eigen medewerkers en iedereen die toegang heeft tot gevoelige data gescreend, worden alle potentiële risico’s geanalyseerd en geregistreerd volgens de MAPGOOD-methode, en worden de werkwijze en het borgen van processen en wet- en regelgeving beoordeeld door externe consultancybureaus.

Daarnaast worden jaarlijks niet minder dan 133 controls uitgevoerd door DEKRA, een geaccrediteerde certificatie-instelling voor de zorg. Zo houden we de kwaliteit van onze producten en diensten hoog, en onszelf scherp.

Medimo wordt geleverd als Software-as-a-Service en is dus ‘cloud-based’. U heeft zodoende minimaal beheer, Medimo draagt zorg voor de back-ups en Medimo is eenvoudig toegankelijk overal op internet.
Deze gevoelige data wordt opgeslagen in streng geselecteerde datacenters. Meer dan een, waardoor Medimo in het geval van een calamiteit, ongestoord blijft functioneren – zonder verlies van data.

Het licentiemodel van Medimo is modulair opgebouwd. Wij bieden verschillende modules aan welke individueel afgenomen kunnen worden. Afhankelijk van het type van de zorgorganisatie bieden wij een op maat gestelde samenstelling van de modules aan. De behoeftes per organisatie kunnen immers verschillen. Neem dus gerust contact op met een van onze klantadviseurs om samen te kijken hoe Medimo uw medicatieproces het beste kan automatiseren.

Medimo is zeer geschikt voor de thuiszorg. Er zijn onderscheidende functionaliteiten die de zorgmedewerkers en apothekers optimaal ondersteunen. Medimo koppelt aan alle apotheek  informatie systemen zoals Pharmacom, MIRA apotheek, Farmasys, Apro, etc. Voor meer informatie neem alstublieft contact op via ons contactformulier.

Ja, Medimo heeft ook een App. Deze kan je gratis downloaden uit de Applestore of Playstore en koppelen aan je account binnen Medimo. Met de App kan men ook offline werken, wel zo veilig als de Wifi even wegvalt!

Medimo is al vele jaren gekoppeld aan het LSP. Dit verhoogt de clientveiligheid door een betere medicatie overdracht. Via het LSP kunnen verstrekkingen en condities als allergieën, contra-indicaties en intoleranties worden uitgewisseld. Met de LSP functionaliteit kan de voorschrijver ook recepten sturen via het LSP, een vooraankondiging. Wilt u meer informatie hoe uw organisatie ook kan aansluiten, neem alstublieft contact op met via ons contactformulier.

Medimo sluit aan op Persoonlijke Gezondheidsomgevingen (PGO’s). Door gebruik van de MedMij standaarden kan het medicatiegebruik via een FHIR koppeling aan een PGO worden ontsloten. Wilt u meer informatie hoe uw organisatie ook kan aansluiten, neem alstublieft contact op met via ons contactformulier.

Waar ben je naar op zoek?

Search

Medimo portaal

Medimo Portaal

Medimo Secure

Log hier in bij Medimo voor elektronisch voorschrijven en/of elektronische toedienregistratie

Medimo GGZ

Inloggen voor instellingen in de geestelijke gezondheidszorg

Medimo ABC

Werkzaam op Aruba, Bonaire of Curaçao? Log dan hier in.