Ons verhaal

Apothekers met een missie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Incidenten met medicatie komen nog veel te vaak voor. Vooral bij kwetsbare mensen, zoals ouderen die met meerdere aandoeningen bij verschillende zorgverleners onder behandeling zijn. Er komen steeds meer ouderen en we worden steeds ouder. Dus als we niets doen wordt het probleem niet kleiner, alleen maar groter.

Bij Medimo vinden we het onverteerbaar dat er nog steeds mensen in het ziekenhuis belanden of overlijden door een gebrekkig medicatieproces. Omdat we zelf apothekers zijn, zien wij waar het mis gaat, waar het beter kan en ook hoe.

Daar werken we al 20 jaar elke dag aan.

Medimo werd in 2001 opgericht door apothekers Bart Drost en Richard Lendfers. Als geen ander weten zij hoe belangrijk een betrouwbaar systeem voor medicatieverstrekking is. Hoe het levens redt. Ze zien vaak dingen misgaan in het voorschrijven en toedienen van medicatie. Dat moet toch eenvoudiger, betrouwbaarder en efficiënter kunnen?

Met een heldere missie en hun ruime ervaring in de praktijk, ontwikkelen ze een elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) voor zorginstellingen. Een EVS waarin het sinds dag één draait om twee elementen: Medisch en Mobiel. Medimo is geboren. We schrijven 2014. Ruim voordat het gebruik van een EVS verplicht werd gesteld voor alle artsen in Nederland. Baanbrekend.

Inmiddels zijn we veel verder. Elke dag bedenken we oplossingen op maat voor onze partners. Begaan, bekwaam en als het moet nog altijd baanbrekend. Elke dag leggen we verbanden en verbinden we mensen en methodes. Ontwikkelen we slimme software die artsen, apothekers, zorgverleners en patiënten echt helpt. Werken we samen met andere betrokken partijen en stakeholders aan meer veiligheid, efficiency en synergie in de farmacotherapeutische zorg.

Elke dag. Want elke ziekenhuisopname als gevolg van verkeerd medicijngebruik is er één teveel. Dat kan beter, dat moet beter. Daarom zijn we twintig jaar geleden begonnen. En daarom zijn we nog lang niet klaar.

Medimo. Zorg beter.

Daarom Medimo

0%

van de verpleeghuizen
vertrouwt al op Medimo

>0

locaties in Nederland gebruiken Medimo

0%

digitale afhandeling
van medicatiedistributieproces

Ons team

De zorg verbeteren doen we met elkaar

Medimo is een snelgroeiend bedrijf, en dus zijn we altijd op zoek naar goede mensen. Komt u ons team versterken?

Onze partners

Bij Medimo geloven we in samenwerking

Waar ben je naar op zoek?

Search

Medimo portaal

Medimo Portaal

Medimo Secure

Log hier in bij Medimo voor elektronisch voorschrijven en/of elektronische toedienregistratie

Medimo GGZ

Inloggen voor instellingen in de geestelijke gezondheidszorg

Medimo ABC

Werkzaam op Aruba, Bonaire of Curaçao? Log dan hier in.