Organisatie

Apothekers met een missie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Medimo werd in 2001 opgericht door Bart Drost en Richard Lendfers, beiden apothekers. Als geen ander weten zij dus hoe belangrijk een betrouwbaar systeem voor medicatieverstrekking is. Ze hadden een gezamenlijke missie: het voorschrijven en toedienen van medicatie zo eenvoudig, betrouwbaar en efficiënt mogelijk laten verlopen. Om zo uiteindelijk de kwaliteit van de farmacotherapeutische zorg te verbeteren.

Met deze doelstelling in het achterhoofd en op basis van hun ervaringen in de branche, begonnen ze met het ontwikkelen van een elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) voor zorginstellingen. Een EVS waarin het draait om twee elementen: Medisch en Mobiel. Medimo was geboren. En dat ruim voordat het gebruik van een EVS in 2014 verplicht werd gesteld voor alle artsen in Nederland.

Continue verbetering

Uit de praktijk weten grondleggers Drost en Lendfers precies waar zo’n systeem aan moet voldoen. Zo is Medimo als EVS op maat te programmeren, om het geneesmiddeldistributieproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Doordat met Medimo zo min mogelijk handelingen nodig zijn bij het aanmaken van een medicatieopdracht, wordt het aantal fouten geminimaliseerd. Daarnaast kan managementinformatie gegenereerd worden om kostenreductie te realiseren.

Méér dan een EVS

En daar blijft het niet bij – op basis van ervaringen in de praktijk én input van gebruikers over functionaliteiten groeit Medimo continu verder. Zo blijft het niet bij elektronisch voorschrijven; Medimo is inmiddels ook dé oplossing voor elektronische toedienregistratie. Zowel voor de intra- als extramurale markt. Daarnaast biedt het systeem nog veel meer koppelingen die de medicatiedistributie en daarmee uiteindelijk de zorg sterk verbeteren. Denk daarbij aan een koppeling met tromboselaboratoria en automatisch ophalen van labwaarden. Of de koppeling met het elektronisch patiënten- en/of cliëntendossier die ervoor zorgt dat persoonsgegevens altijd up-to-date zijn. Zorgmedewerkers hoeven niet in twee verschillende systemen te worden beheerd. Inmiddels is Medimo uitgegroeid tot de meest complete oplossing voor het hele medicatieproces, en is daarmee marktleider in de Nederlandse gezondheidszorg.

Met Medimo kunnen artsen, zorgverleners én apothekers overal het medisch dossier van een patiënt raadplegen en aanpassen. Digitaal, duidelijk, altijd actueel en snel. Zo bespaart Medimo niet alleen administratieve handelingen en tijd, maar maakt het vooral de zorg efficiënter, veiliger en betrouwbaarder.

Drost en Lendfers werken al lang niet meer met z’n tweeën: de organisatie is in de loop der jaren sterk uitgebreid. Komt u ook ons team versterken?

Daarom Medimo

0%

van de verpleeghuizen
vertrouwt al op Medimo

>0

locaties in Nederland gebruiken Medimo

0%

digitale afhandeling
van medicatiedistributieproces

Ons team

De zorg verbeteren doen we met elkaar

Medimo is een snelgroeiend bedrijf, en dus zijn we altijd op zoek naar goede mensen. Komt u ons team versterken?

Onze partners

Bij Medimo geloven we in samenwerking