Veiligheid voor alles

Veiligheid, integriteit en privacy op één

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Als het gaat om patiëntgegevens, staan veiligheid en privacy altijd voorop. Dat geldt voor u als zorgprofessional, en dat geldt ook zeker bij Medimo. Kwaliteit, integriteit en continuïteit zijn dan ook volledig geïntegreerd in ons denken en doen. En dat stopt niet bij onze oplossingen; we zetten ons in voor veiligheid doorheen de gehele keten.

Kwaliteitscertificeringen

Om zo integer mogelijk te werk te gaan, werken wij continu en preventief aan verbeteringen en doen we er alles aan om de kwaliteit te waarborgen. Medimo beschikt over de volgende certificeringen; ISO27001 en NEN 7510. Dat houdt in dat onze processen, documenten, registraties en werkwijzen alle elementen borgen die in deze normen worden beschreven. Zo worden alle leveranciers, eigen medewerkers en iedereen die toegang heeft tot gevoelige data gescreend, worden alle potentiële risico’s geanalyseerd en geregistreerd volgens de MAPGOOD-methode, en worden de werkwijze en het borgen van processen en wet- en regelgeving beoordeeld door externe consultancybureaus.

Daarnaast worden jaarlijks niet minder dan 133 controls uitgevoerd door DEKRA, een geaccrediteerde certificatie-instelling voor de zorg. Zo houden we de kwaliteit van onze producten en diensten hoog, en onszelf scherp.

De Medimo applicatie is een medisch hulpmiddel en voldoet aan de Medical Device Directive (MDD) en een certificering in het kader van de Medical Device Regulation (MDR, Europese
verordening voor medische hulpmiddelen) is in behandeling. Heeft u daar vragen over klik dan hier.

Versleuteld inloggen

Logt u in op het systeem van Medimo, dan gebeurt dat altijd met een 2FA, zoals een hardwaretoken, sms, of gebruik van de Medimo App. Zo staan we garant voor een beveiligde verbinding tussen de servers van Medimo en de browser waarmee u inlogt.

Veilig werken in de cloud

Medimo wordt geleverd als Software-as-a-Service en is dus ‘cloud-based’. U heeft zodoende minimaal beheer, Medimo draagt zorg voor de back-ups en Medimo is eenvoudig toegankelijk overal op internet.

Deze gevoelige data wordt opgeslagen in streng geselecteerde datacenters. Meer dan een, waardoor Medimo in het geval van een calamiteit, ongestoord blijft functioneren – zonder verlies van data.

Continuïteit

Het elektronisch voorschrijfsysteem van Medimo is een zeer belangrijke applicatie binnen uw zorgproces. Goed om te weten dat de continuïteit van onze dienstverlening geborgd is, zelfs als wij u onverhoopt niet meer van dienst kunnen zijn. Wij hebben verschillende maatregelen getroffen om te garanderen dat Medimo altijd beschikbaar is en blijft.

Dit doen wij bijvoorbeeld door middel van een Escrow regeling. Deze Escrow regeling garandeert dat u altijd gebruik kunt blijven maken van alle Medimo modules (digital aftekenen, Import module voor de thuiszorg, LSP en Trombosedienstkoppelingen etc.). De Escrow-overeenkomst is afgesloten tussen Medimo en Escrow Alliance. In de Escrow-overeenkomst staan de juridische afspraken zoals deze in het kader van het borgen van de continuïteit van de applicatie zijn overeengekomen. Deze regeling wordt kosteloos aangeboden.

Met Medimo kunt u zich volledig richten op de zorg

Meer weten over hoe wij veiligheid en kwaliteit waarborgen?
Ons supportteam staat op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur voor u klaar.

Waar ben je naar op zoek?

Search

Medimo portaal

Medimo Portaal

Medimo Secure

Log hier in bij Medimo voor elektronisch voorschrijven en/of elektronische toedienregistratie

Medimo GGZ

Inloggen voor instellingen in de geestelijke gezondheidszorg

Medimo ABC

Werkzaam op Aruba, Bonaire of Curaçao? Log dan hier in.