De beste medicatie controle app … is meer dan een app

Een veilig medicatieproces is de basis voor betere zorg voor uw cliënten en patiënten. Met een betrouwbare medicatie controle app voorkomt u fouten. Het maakt zorg veiliger en efficiënter. Het verlicht de zware druk op zorgmedewerkers, waardoor zij kunnen doen wat ze het liefste doen: zorgen voor mensen, zonder zorgen over de juiste dosering, timing en toediening van medicatie. Maar de beste medicatie controle app doet meer dan dat.

Voormalig Minister van Volksgezondheid Bruno Bruins zei al in 2018 dat het hoge aantal incidenten als gevolg van medicatiefouten hem een doorn in het oog is. “Medicatieveiligheid staat al jaren hoog op de agenda. Er gebeurt heel veel, maar toch is het aantal vermijdbare opnames en sterfgevallen de laatste jaren helaas niet gedaald. Er is dus meer nodig. Daarbij is het cruciaal dat er altijd een actueel medicatieoverzicht is, dat mensen en zorgverleners zich bewuster zijn van risico’s en dat er een goede overdracht plaatsvindt. En we moeten leren van elkaar. Er zijn nu meerdere succesvolle projecten, maar verbinding ontbreekt vaak.”

Verkeerd toedienen

Niet-actuele toedienlijsten blijken keer op keer de grootste oorzaak van medicatiefouten (in maar liefst 42% van de gevallen). Medicatiemomenten worden overgeslagen of niet juist vastgelegd, er worden foute doseringen of verkeerde medicijnen toegediend. Ook worden risicovolle medicijnen niet altijd dubbel gecontroleerd. Een medicatie controle systeem met elektronische toedienregistratie (ETDR) helpt bij het voorkomen van dit soort fouten.

Marktleider

Bij Medimo werken we al 20 jaar aan een veiligere en efficiëntere toedienregistratie. Omdat we zelf apothekers zijn zagen we keer op keer waar het misgaat en hoe het beter zou kunnen. We ontwikkelden een veilig elektronisch voorschrijf systeem (EVS) waarbij vanaf dag één twee zaken centraal stonden: medisch en mobiel. Inmiddels zijn we marktleider in de intramurale verpleegzorg en vertrouwen dagelijks duizenden zorgmedewerkers op onze software. Het Medimo Systeem is in de loop van die 20 jaar uitgegroeid tot de meest complete oplossing om medicatieprocessen efficiënter, veiliger en sneller te maken, voor zowel intramurale als extramurale zorg.

De meest complete oplossing

Want Medimo gaat verder dan een medicatie controle app. Wat Medimo de meest complete oplossing voor medicatieprocessen maakt, zijn de vele integratiemogelijkheden. De diverse koppelingen zorgen voor sneller en direct toegang tot de juiste medicatiegegevens, voorkomen dubbel beheer in verschillende systemen en het allerbelangrijkste: ze voorkomen fouten. Een paar voorbeelden:

  • Het LSP kan vanuit Medimo worden bevraagd.
  • U voldoet aan het recht op inzage van dossiers dankzij de koppeling met de Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO).
  • De koppeling met tromboselaboratoria zorgt voor veiliger gebruik van antistollingsmedicatie.

Wilt u ook de meest betrouwbare medicatie controle app? Ga dan voor de meedenkende, innovatieve partner die meer biedt dan een app alleen. Wij staan elke dag voor u klaar om veiliger, sneller en efficiënter werken in de zorg makkelijker te maken.

Neem contact op voor een demo.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Waar ben je naar op zoek?

Search

Medimo portaal

Medimo Portaal

Medimo Secure

Log hier in bij Medimo voor elektronisch voorschrijven en/of elektronische toedienregistratie

Medimo GGZ

Inloggen voor instellingen in de geestelijke gezondheidszorg

Medimo ABC

Werkzaam op Aruba, Bonaire of Curaçao? Log dan hier in.