Een reis door de tijd met apotheker Alex: “De inspectie was stomverbaasd dat dit kon in Medimo”

Bij doorgewinterde apotheker Alex Lamine borrelen zóveel leuke Medimo-verhalen op van vroeger, dat we met hem graag even in dat verleden blijven hangen. Vanaf het prille begin is hij aangesloten en reisde mee met alle ontwikkelingen van Medimo. Wat is zijn ervaring?

25 jaar geleden en niks veranderd

We gaan ruim een kwart eeuw terug in de tijd. Het is 1998 en Alex begint direct na zijn studie als apotheker bij Service Apotheek van Zanten in Zeist. Vandaag de dag is daarin niks veranderd; hij woont en werkt nog steeds op dezelfde plek: “Mijn hele leven speelt zich hier af. Ik woon graag waar ik werk en werk waar ik woon. Ik kom patiënten tegen op de sportclub en als ik boodschappen doe. Dat vind ik wel prettig.” Ok, er zijn door de tijd heen toch wel wat dingen veranderd. Zo heeft Alex inmiddels de zaak overgenomen, zijn ze gegroeid en met Medimo flink gemoderniseerd. Het past allemaal bij Alex’ mentaliteit, want zo zegt hij: “Ik ben geen opgever. Als ik ergens aan begin, ga ik ermee door.”

20 jaar geleden: de geboorte van Medimo

Na enkele jaren werken als apotheker kwam Medimo op de markt: “Ik was meteen verkocht, dit moeten we ook hebben”, dacht Alex. Begrijpelijk, want in die tijd werkte het nogal houtje-touwtje: “Het voorschrijven ging via papieren medicatieopdrachten op een doordrukformulier, die we ‘snippers’ noemden. Die snippers kwamen vervolgens terecht in een brievenbus die voor de apotheek hing. Een assistent moest dat dan allemaal handmatig verwerken in het systeem.”

Maar toen was daar Medimo. En Alex komt glimlachend met een anekdote: “De inspecteur kwam op bezoek en zei, laat jullie dossier eens zien. Hij was onder de indruk en vroeg: ‘Maar als de arts iets wijzigt, hoe komt dat dan in dit dossier terecht?’, niet wetende dat de arts zelf wijzigingen maakt in het dossier. De inspecteur was onder de indruk en stomverbaasd dat dit kon.”

12 jaar geleden: upgrade naar automatische toedienregistratie

En zo groeide Alex door de jaren heen mee met Medimo: “Later stapten we over op de automatische toedienregistratie. Bart Drost van Medimo vertelde erover en ik dacht opnieuw, dit moeten we ook hebben. Ik was zo enthousiast dat ik zelf laptops heb gekocht voor een zorginstelling waar we aan leverden. Op een dag ben ik daar gestart met deze nieuwe functionaliteit. In de ochtend waren de medewerkers van de zorginstelling nog sceptisch, maar bij de koffie in de middag was iedereen ook enthousiast!” Hoe dat zo snel omarmt kan worden? Alex denkt dat het komt door de eenvoud van Medimo: “Met je boerenverstand weet je hoe het werkt.”

Oud, ouder, oudst

Tot slot nog een hele diepe duik in het verleden. Omdat het van Zanten typeert als gevestigde apotheek in Zeist. Alex: “We hebben een antiek interieur, en dat hebben maar een paar apothekers in Nederland. Ik ga daar al 25 jaar mee, van Zanten bestaat 110 jaar, maar ons interieur is al 150 jaar oud!”

Apotheker Ivo Witte

Ook apotheker Ivo van FarmaZorg uit Breda was vanaf het prille begin van Medimo aangesloten. Hoe gebruikt hij Medimo nu in zijn dagelijkse praktijk? Lees ook zijn verhaal

Abonneer op onze nieuwsbrief

Waar ben je naar op zoek?

Search

Medimo portaal

Medimo Portaal

Medimo Secure

Log hier in bij Medimo voor elektronisch voorschrijven en/of elektronische toedienregistratie

Medimo GGZ

Inloggen voor instellingen in de geestelijke gezondheidszorg

Medimo ABC

Werkzaam op Aruba, Bonaire of Curaçao? Log dan hier in.