“Hoe gaaf dat ik ook fysiek door een organisatie heen mag lopen”

Tristan zorgt dat de LSP-koppeling (Landelijk Schakelpunt) met Medimo optimaal en veilig werkt. Met het LSP worden medicatiegegevens uitgewisseld met collega-zorgverleners. Door deze medicatieoverdracht is er nu een volledig en actueel medicatieoverzicht beschikbaar. Waardevol werk, want het gaat over grote aantallen persoonlijke gegevens die heen en weer gaan. Hij is technisch consultant, maar zijn blik is beslist niet alleen op de techniek gericht.

Want zoals hij zelf zegt: “Het gaat niet over de koppeling, maar over echte mensen.” Als het even kan, komt hij dan ook graag bij de klant over de vloer. Het verklapt veel van zijn avontuurlijke aard. Zo is hij eerder de trotse eigenaar geweest van een dierenwinkel (!) Maar zijn ambities reiken verder. Want door het samengaan van Medimo en Enovation lonkt ook het buitenland naar hem. Enovation heeft namelijk een klantenbestand dat over de eigen landsgrenzen heen gaat en internationaal reizen zou hij ook graag willen. “Wie weet”, glimlacht hij.

Het gras is net zo groen bij Medimo

Tristan houdt dus van uitstapjes. Zo maakte hij vorig jaar na 3,5 jaar Medimo een ‘zijstap’ naar een andere werkgever. Logisch, hij is jong en wilde eens verder om zich heen kijken. “Ik kende alles bij Medimo al zo goed en wilde mijzelf verder ontwikkelen. Het gras is groener aan de andere kant, dacht ik.”

Een dik half jaar later kwam hij terug op die beslissing en werkt sinds kort weer op het vertrouwde Medimo-nest: “Ik heb het bij die andere werkgever goed naar mijn zin gehad in een leuk team, maar ik miste het contact met de klant en de klik met het werkveld. In Medimo staan alle gegevens van een zorgorganisatie, maar een klant is natuurlijk meer dan een naam in een systeem. Ik mag echt fysiek naar een klant op locatie; hoe gaaf is het dat ik daar vervolgens door het zorgbedrijf heen mag lopen. Dat contact is waar ik het voor doe bij Medimo.” Tristan is ooit begonnen op de Helpdesk en later doorgestroomd naar het projectteam.

Veiligheid als motivator

Een bijdrage leveren aan een veilig medicatieproces is zijn persoonlijke rode draad die door de werkzaamheden loopt: “Dagelijks werk ik aan de applicaties, maar ik ben mij er heel bewust van dat gegevens absoluut niet op straat mogen liggen. Het is mijn rol om ervoor te zorgen dat gegevens niet naar de verkeerde klant gaan en de juiste koppeling goed werkt. Die verantwoordelijkheid voel ik ook echt. Gelukkig is Medimo gewoon een sterk pakket. Ik heb daar altijd achter gestaan. Ik hoor zo’n beetje om de dag wel een klant zeggen dat ie goed geholpen is.”

Lees ook het verhaal van Dirk

Voor kwaliteitsfunctionaris Dirk staan veiligheid en privacy ook voorop als het gaat om patiëntgegevens. Wil je daar meer over weten? Lees zijn verhaal

Abonneer op onze nieuwsbrief

Waar ben je naar op zoek?

Search

Medimo portaal

Medimo Portaal

Medimo Secure

Log hier in bij Medimo voor elektronisch voorschrijven en/of elektronische toedienregistratie

Medimo GGZ

Inloggen voor instellingen in de geestelijke gezondheidszorg

Medimo ABC

Werkzaam op Aruba, Bonaire of Curaçao? Log dan hier in.