Enovation en Medimo bundelen krachten voor nóg efficiëntere zorg

Van een kijkje in elkaars keuken naar werken in dezelfde keuken: Medimo en Enovation gaan samen. En krachten bundelen betekent nog meer zorgorganisaties, nog efficiënter en veiliger bedienen. Hoe ziet die transformatie van concurrent naar partner eruit? Wát gaat er eigenlijk precies samen en hoe profiteert de zorgmedewerker van die samensmelting? We vragen het Portfolio Lead bij Enovation Anne Roeleveld en Medimo directeur Bart Drost. Zij trekken de kar en leggen samen de reis af richting de meest complete oplossing voor een elektronische voorschrijf- en toedienregistratie.

Soepel samengaan vraagt om inlevingsvermogen in de ander. Anne van Enovation kan zich goed verplaatsen in Medimo: “Ik weet waar ze doorheen gaan als bedrijf, want we hebben hetzelfde meegemaakt met Boomerweb. Wij zijn in 2021 ook samengegaan met Enovation.” Boomerweb gaat nu op in Medimo. Dat betekent één applicatie voor elektronisch voorschrijven en toedienen, met daarin een combinatie van het beste dat Medimo en Boomerweb te bieden hebben. Bart van Medimo: “We hebben zorgvuldig onderzocht wat de verschillen zijn tussen beide applicaties en bepaald hoe de best of both-situatie eruit zou zien. Vervolgens hebben we alle bij Boomerweb aangesloten organisaties geïnformeerd en gevraagd of we onze plannen voor een overstap op Medimo mogen presenteren. Dat werd goed ontvangen.”

Thuisvoelen

Zo’n operatie kent alleen een succesvolle uitrol, als de teams van Boomerweb en Medimo goed op elkaar zijn ingespeeld. Dat begrijpt Anne maar al te goed: “Op papier ziet het er misschien makkelijk uit, maar in de praktijk moet alles in goede banen worden geleid. Daar nemen we echt de tijd voor met een dubbele ploeg mensen. Een week na het samengaan is ons salesteam al voor Medimo gaan werken en zijn ze direct de ‘leerstof’ ingedoken. Een soort stage!”

“Het samenbrengen van de teams gaat goed”, voegt Bart eraan toe. “Ze voelen zich echt thuis bij Medimo en hebben het naar hun zin. Hoe dat komt? Er is veel overlap in kennis, betrokkenheid en werksfeer met Medimo. Daardoor was de onderlinge sfeer ook direct goed en verloopt de communicatie makkelijk.”

Beste van beide

Marktkennis delen, expertise bundelen, concullega’s samenbrengen, het is een mooie ontwikkeling voor Enovation en Medimo. Maar wat vinden klanten eigenlijk van de fusie, en gaan ze erop vooruit? “Ze reageren positief. Als ze bijvoorbeeld voor extramurale zorg Boomerweb gebruiken en voor intramurale zorg Medimo, wordt dat nu één systeem. Dat is een stuk prettiger werken en bovendien beheersbaarder”, vertelt Bart.

Hij vervolgt: “Ze krijgen meer functionaliteiten voor dezelfde prijs. Zorgorganisaties die Boomerweb hebben, kunnen nu bijvoorbeeld ook gebruikmaken van de koppeling met het ECD (Electronisch Patiënten Dossier). Gegevens hoeven dan niet dubbel worden ingevoerd: in het ECD én in de toedienregistratie. Dat maakt het eenvoudiger voor de klant. Andersom heeft Boomerweb weer functies die wij niet hebben. Ook die nemen we mee, zodat niemand er op achteruit gaat.”

Anne: “Gelukkig hebben Boomerweb en Medimo grotendeels al dezelfde functionaliteiten. Boomerweb gaat een stapje verder als je het hebt over hele specifieke oplossingen, zoals de modules voor kindzorgorganisaties. Bij Medimo is goed zichtbaar dat de applicatie door apothekers is ontwikkeld, waardoor gewerkt wordt op basis van standaarden en de medicatieveiligheid optimaal bewaakt wordt. Ook qua interface en gebruikersgemak gaan klanten er op vooruit.” En ook zij benadrukt het gemak en de beheersbaarheid nu beide werelden samenkomen: “Een apotheker heeft nu twee applicaties als ze voor Boomerweb en Medimo hebben gekozen. Dat wordt nu een applicatie minder, met minder (licentie)kosten.”

De grens over

Hoe gaat de komende tijd eruitzien? Bart: “We willen Medimo volledig samenvoegen met het Enovation platform. Dat betekent één omgeving met een breder en interessanter pakket aan mogelijkheden voor de klant, en bovendien één aanspreekpunt.” Omdat Enovation in verschillende landen actief is, gaat ook Medimo straks de grens over: “We willen in het buitenland door met onze passie en met dit mooie product de zorg verbeteren.”

Abonneer op onze nieuwsbrief

Waar ben je naar op zoek?

Search

Medimo portaal

Medimo Portaal

Medimo Secure

Log hier in bij Medimo voor elektronisch voorschrijven en/of elektronische toedienregistratie

Medimo GGZ

Inloggen voor instellingen in de geestelijke gezondheidszorg

Medimo ABC

Werkzaam op Aruba, Bonaire of Curaçao? Log dan hier in.