Door Medimo heb ik meer tijd voor onze bewoners


Medimo overtuigt steeds meer zorgprofessionals. Zo ook Andrea van Dijkhuizen (leerling verpleegkundige) en Gert-Jan van Os (stafmedewerker en applicatiebeheerder) van het Bartholomeus Gasthuis in Utrecht. Om de tafel met twee ervaringsdeskundigen. “Digitaal werken geeft een nieuwe dimensie aan het contact met onze bewoners.”

Andrea is leerling Verpleegkundige bij het Bartholomeus Gasthuis in Utrecht, een plek voor kleinschalige ouderenzorg. “Ik kan niet anders zeggen: ik heb een prachtig vak. En dat komt niet alleen door onze bijzondere, monumentale locatie in hartje stad. Wat het zo mooi maakt, is dat ik elke dag opnieuw iets voor een ander kan betekenen. Het zijn de kleine dingen die me voldoening geven; een bewoner die iets liefs tegen me zegt, even een koffiemomentje met aandacht.”

Veilig werken
“Dat we bij het Bartholomeus Gasthuis werken met Medimo, maakt mijn werkdagen efficiënter. Ik gebruik dit elektronische systeem voor het voorschrijven en de toedienregistratie van medicatie op mijn tablet. Twee keer per dag loop ik een medicatieronde en helpt Medimo me om alle benodigde informatie snel paraat te hebben. Mappen vol formulieren zijn verleden tijd bij ons. Digitale werklijsten op de tablet helpen me om zorgvuldig en veilig te werken. En medicatie vergeten is simpelweg niet meer mogelijk; Medimo helpt je herinneren.”

Meer tijd
“Medimo bespaart tijd, zo simpel is het. En die tijd besteed ik met veel plezier aan onze bewoners. Even bij ze zitten voor een praatje, even de volle aandacht voor ze hebben. Het grappige is: sinds ik werk met de tablet heb ik meer persoonlijke contactmomenten met de bewoners. Ik hoef namelijk niet meer naar kantoor om te rapporteren maar vul alles meteen in terwijl ik bij de bewoner zit. Digitaal werken betekent voor mij dus persoonlijker werken. Het geeft een heel nieuwe dimensie aan contact.”

Stap voor stap
Ook Gert-Jan van Os is blij met de lancering van Medimo binnen het Bartholomeus Gasthuis. Gert-Jan werkt als stafmedewerker en is digi-coach voor zijn collega’s. Hij was de drijvende kracht achter de implementatie van Medimo. “Een spannende tijd,” blikt Gert-Jan terug. “Gedurende een paar weken planden we een wekelijkse sessie met Medimo om alles door te nemen. Stap voor stap rolden we het systeem uit. Eigenlijk ging het heel soepel. Zonder stress, zonder grote uitdagingen. Onze medewerkers werden aan de hand meegenomen en kregen korte en bondige werkkaarten van twee A4’tjes. Heel goed behapbaar voor iedereen!”

Makkelijk en zorgvuldig
Gert-Jan stond – voordat hij de wereld van bits and bytes instapte – zelf jarenlang ‘aan het bed’. “Ik moet zeggen dat ik best sceptisch was toen Medimo in zicht kwam. Met een geschiedenis als verzorgende heb ik jarenlang met medicatie gewerkt. Ik was huiverig voor wéér een nieuw systeem, met wéér een nieuw inlogaccount. Zouden onze medewerkers daar wel blij van worden? Inmiddels ben ik volledig om. Ik zie hoe makkelijk Medimo is voor onze zorgmedewerkers. Hoe veilig en zorgvuldig ze ermee werken. Eerlijk is eerlijk: ik wou dat dit er in mijn tijd was!”

Abonneer op onze nieuwsbrief

Waar ben je naar op zoek?

Search

Medimo portaal

Medimo Portaal

Medimo Secure

Log hier in bij Medimo voor elektronisch voorschrijven en/of elektronische toedienregistratie

Medimo GGZ

Inloggen voor instellingen in de geestelijke gezondheidszorg

Medimo ABC

Werkzaam op Aruba, Bonaire of Curaçao? Log dan hier in.