Primeur in Nederland! Vereenvoudigd gebruik UZI-pas met Medimo EVS

In samenwerking met VZVZ en Medimo is de eerste implementatie tot stand gekomen. Binnen deze implementatie wordt beproefd of alle wijzigingen op een correcte wijze worden gerealiseerd. Dit betreft niet alleen technische zaken maar ook organisatorische procedures.

Vandaag – maandag 29 maart 2021 – is Medimo in samenwerking met VZVZ een pilot gestart om het hardwarematig gebruik van de UZI pas sterk terug te dringen.

Voor het raadplegen van medicatiegegevens via het Landelijk Schakelpunt (LSP) is een UZI pas nodig. Met Medimo is het niet meer nodig dat alle eindgebruikers een UZI-pas gebruiken. Actuele medicatiegegevens worden op de achtergrond met alle benodigde waarborgen uitgewisseld tussen Medimo en het Landelijk Schakelpunt (LSP).

Daarmee werkt de LSP functionaliteit in Medimo ook op mobiele devices als tablets en smartphones. Dit is uniek. Het is voor behandelaren veel eenvoudiger geworden om te beschikken over een actueel medicatiedossier. De benodigde UZI-pashandelingen zijn voor iedere patiënt in een eerder stadium verricht.

Doordat LSP opvraging op de achtergrond kan plaatsvinden werkt de zorgverlener met actuele informatie. Is er nieuwe informatie beschikbaar dan geeft Medimo hiervan een signaal af richting de voorschrijver.

Met deze vereenvoudigde manier van LSP raadpleging wordt het laagdrempelig om de informatie compleet te krijgen en verbetert de zorg!

Wellicht vindt u dit ook interessant

Nieuwe versie Medimo
De nieuwe versie van Medimo (2023-5) zal in de avond...
Ervaringen uit de praktijk delen: het kan in de Medimo Community
Bij Medimo Enovation hebben we de afgelopen tijd hard gewerkt...
Vraag en antwoord Medimo gaat verder onder Enovation
Nu Medimo onderdeel is geworden van Enovation ontstaat er natuurlijk...
Medimo gaat verder onder de Enovation vlag
Medimo gaat verder onder Enovation Medimo is overgenomen door Enovation....

Waar ben je naar op zoek?

Search

Medimo portaal

Medimo Portaal

Medimo Secure

Log hier in bij Medimo voor elektronisch voorschrijven en/of elektronische toedienregistratie

Medimo GGZ

Inloggen voor instellingen in de geestelijke gezondheidszorg

Medimo ABC

Werkzaam op Aruba, Bonaire of Curaçao? Log dan hier in.