Gebruikt jouw zorginstelling het EVS van Medimo en wil je aansluiten op het LSP? Of heb je al een LSP-koppeling in Medimo en wil je graag meer weten over het eenvoudig ophalen van medicatieverstrekkingen, het vereenvoudigd gebruik UZI-pas en intoleranties, contra-indicaties en allergieën? Sluit dan aan bij de online workshop van Medimo & VZVZ op 19 januari van 13.00-14.00 uur.

Ruim anderhalf jaar heeft Medimo het vereenvoudigd gebruik UZI-pas bij de LSP koppeling in productie. Sindsdien hebben vele zorginstellingen deze functionaliteit in gebruik genomen. De ervaringen zijn zeer positief: het vereenvoudigd gebruik UZI-pas verhoogt de acceptatie in het gebruik van de LSP koppeling, wat de medicatieveiligheid ten goede komt. Om inzicht te geven in wat komt kijken bij de implementatie, organiseren we donderdag 19 januari een workshop met VZVZ.

Bevindingen in implementatie en gebruik

Je leert wat het eenvoudig ophalen van medicatieverstrekkingen oplevert voor zowel cliënt als behandelaar en wat je daarvoor moet doen. Via concrete gebruikerservaringen zie je met eigen ogen hoe eenvoudig het is om gegevens m.b.t. medicatieverstrekkingen op te halen bij één of meerdere apotheken. Twee collega-instellingen die het vereenvoudigd gebruik UZI-pas als eerste na de pilot hebben geïmplementeerd, delen hun bevindingen in implementatie en het gebruik van deze functionaliteit. Gedurende de workshop is er ruimschoots de gelegenheid om vragen in te brengen. Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.

Goed voorbereid

Het programma Medicatieoverdracht gaat de functionaliteit van medicatiegegevens de komende jaren sterk opvoeren en het is goed om daarop voorbereid te zijn. Florens Pince van der Aa is accountmanager bij Medimo en een van de twee collega’s die de workshop geven: “Een LSP koppeling draagt écht bij aan de medicatieveiligheid en het vereenvoudigd gebruik UZIpas maakt het de voorschrijver erg gemakkelijk om de context van de cliënt duidelijk te krijgen.”

Maak jij of jouw zorgorganisatie nog geen gebruik van LSP en het vereenvoudigd gebruik UZI-pas? Dan is het nú de tijd om dat te gaan doen. We hopen je tijdens dit webinar te inspireren om deze stap daadwerkelijk te gaan zetten.

Heb je vragen? Neem dan contact op met projectbureau@vzvz.nl.

Wellicht vindt u dit ook interessant

Nieuwe versie Medimo
De nieuwe versie van Medimo (2023-5) zal in de avond...
Ervaringen uit de praktijk delen: het kan in de Medimo Community
Bij Medimo Enovation hebben we de afgelopen tijd hard gewerkt...
Vraag en antwoord Medimo gaat verder onder Enovation
Nu Medimo onderdeel is geworden van Enovation ontstaat er natuurlijk...
Medimo gaat verder onder de Enovation vlag
Medimo gaat verder onder Enovation Medimo is overgenomen door Enovation....

Waar ben je naar op zoek?

Search

Medimo portaal

Medimo Portaal

Medimo Secure

Log hier in bij Medimo voor elektronisch voorschrijven en/of elektronische toedienregistratie

Medimo GGZ

Inloggen voor instellingen in de geestelijke gezondheidszorg

Medimo ABC

Werkzaam op Aruba, Bonaire of Curaçao? Log dan hier in.