Medimo maakt het voorschrijven en toedienen van medicijnen veiliger, sneller en efficiënter. En daarmee de zorg beter. Dat doen we met ons systeem voor elektronisch voorschrijven en elektronische toedienregistratie in zowel de intramurale als extramurale zorg als voor apothekers. Omdat we bij Medimo innovatie en ontwikkelingen op het gebied van medicatieoverdracht belangrijk vinden, doen we mee aan het 2-jarige programma Medicatieoverdracht.

Een zorgverlener weet niet altijd welke medicijnen een patiënt gebruikt. Patiëntinformatie over bijvoorbeeld medicatie, bloedwaarden en overgevoeligheden is opgeslagen in verschillende systemen: bij de huisarts, apotheker, specialist, tandarts of psychiater. Het gebrek aan actuele en volledige gegevens veroorzaakt risico’s, met name voor kwetsbare patiënten. Het Landelijk Schakel Punt (LSP) voorziet in de uitwisseling van deze gegevens en Medimo biedt nu de meest geavanceerde koppeling met het LSP aan haar klanten. De huidige LSP-koppeling is echter gebaseerd op een verouderde standaard (Medicatieproces 6.12) en voorziet op dit moment slechts in de informatie die de apotheek verstrekt. Daarmee is het uitwisselen van een (tussentijdse) doseerwijziging of het (acuut) stoppen van medicatie niet in alle gevallen bekend en kan het voorkomen dat de behandelend arts niet over de juiste informatie beschikt.

Om dit te ondervangen is er een nieuwe standaard ontwikkeld: Medicatieproces 9.x en bij het Kickstart project Medicatieoverdracht wordt deze nieuwe standaard ingebouwd in de betrokken informatiesystemen en getest in de praktijk.

Programma kickstart Medicatieoverdracht

De kickstart Medicatieoverdracht start in twee regio’s in Nederland: in West-Friesland en Rijnmond. Aan deze samenwerkingsverbanden nemen in totaal 13 zorgaanbieders, 10 verschillende softwareleveranciers en 3 PGO’s deel. En dus ook Medimo. Gedurende 2 jaar worden ervaringen uitgewisseld: van hoe de nieuwe standaard het beste ingebouwd kan worden tot hoe dit nieuwe proces het beste in de praktijk gebracht kan worden. Uiteindelijk gaat heel Nederland met deze ervaring aan de slag om het nieuwe medicatie proces in gebruik te gaan nemen.

Dankzij deze implementatie krijgen zorgverleners op geautomatiseerde wijze altijd een actueel en volledig medicatieoverzicht. Mensen in de zorg krijgen hierdoor weer de ruimte om te doen waar ze goed in zijn: patiënten de beste zorg verlenen.

Voor meer informatie over de kickstart Medicatieoverdracht klik hier.

Wellicht vindt u dit ook interessant

Nieuwe versie Medimo
De nieuwe versie van Medimo (2023-5) zal in de avond...
Ervaringen uit de praktijk delen: het kan in de Medimo Community
Bij Medimo Enovation hebben we de afgelopen tijd hard gewerkt...
Vraag en antwoord Medimo gaat verder onder Enovation
Nu Medimo onderdeel is geworden van Enovation ontstaat er natuurlijk...
Medimo gaat verder onder de Enovation vlag
Medimo gaat verder onder Enovation Medimo is overgenomen door Enovation....

Waar ben je naar op zoek?

Search

Medimo portaal

Medimo Portaal

Medimo Secure

Log hier in bij Medimo voor elektronisch voorschrijven en/of elektronische toedienregistratie

Medimo GGZ

Inloggen voor instellingen in de geestelijke gezondheidszorg

Medimo ABC

Werkzaam op Aruba, Bonaire of Curaçao? Log dan hier in.