HiX voorziet Medimo van complexe medicatieschema’s

Specialisten, apothekers en huisartsen kunnen vanuit HiX complexe medicatieschema’s en andere medicatieopdrachten aanleveren aan Medimo. Hierdoor heeft iedere toediener in de verpleeg- of thuiszorg altijd up-to-date medicatiegegevens van de patiënt of cliënt tot zijn beschikking, waardoor de medicatieveiligheid stijgt.

Veilig medicatieproces

Het proces gaat als volgt: de specialist of huisarts schrijft medicatie voor in HiX en stuurt het voorschrift naar de apotheek. Dit kan een openbare apotheek, een poli-apotheek of een ziekenhuisapotheek zijn. De apotheek ontvangt het recept en verstrekt de medicatie aan de patiënt of verzorgende partij. Op dat moment gaat er een signaal naar Medimo, waarin de medicatie wordt bijgewerkt. De thuiszorgorganisatie of verzorgende dient de medicatie toe en tekent deze direct digitaal af met de Medimo elektronische toedienregistratie.

Medicatiefouten voorkomen

Dankzij de optimale communicatie tussen Medimo en HiX voor digitale toedienregistratie kan het toedienproces veilig verlopen. Papieren aftekenlijsten behoren tot het verleden en de toediener heeft altijd het meest actuele medicatieoverzicht bij de hand in de app. Bovendien kan een tweede thuiszorgmedewerker of verzorgende eenvoudig op afstand controleren en accorderen dat de juiste medicatie aan de juiste patiënt is toegewezen. Dankzij dit gestroomlijnde proces worden medicatiefouten voorkomen.

Toegevoegde waarde voor apotheek

De nieuwe oplossing brengt niet alleen voordelen voor de toediener, maar ook voor de apotheek. Zo hoeft de apotheek geen deellijsten meer te printen. Ook is er minder mondeling overleg nodig tussen de apotheker, arts en toediener. Alle benodigde informatie kan op een eenduidige en veilige manier worden verstrekt.

Wellicht vindt u dit ook interessant

Medimo import ook vanuit apotheeksysteem HiX
HiX voorziet Medimo van complexe medicatieschema’s Specialisten, apothekers en huisartsen...
Zwolle proeftuin voor digitaal medicatieproces wijkverpleging
Wijkverpleging Zwolle start samen met twaalf apothekers een proeftuin voor...
Elektronische toedienregistratie Medimo: Ook in de apotheek!!
Naadloze toepassing Medimo koppelt met elk Apotheek Informatiesysteem (AIS). Door...

Waar ben je naar op zoek?

Search

Medimo portaal

Medimo Portaal

Medimo Secure

Log hier in bij Medimo voor elektronisch voorschrijven en/of elektronische toedienregistratie

Medimo GGZ

Inloggen voor instellingen in de geestelijke gezondheidszorg

Medimo ABC

Werkzaam op Aruba, Bonaire of Curaçao? Log dan hier in.