Naadloze toepassing

Medimo koppelt met elk Apotheek Informatiesysteem (AIS). Door een koppeling te maken tussen de systemen wordt het medicatie distributieprofiel gesynchroniseerd tussen het AIS en Medimo. De koppeling tussen AIS en Medimo is automatisch en volledig veilig, zo kost het de apotheek niet meer tijd.

De toedienregistratie is een groot succes, deze wordt reeds op zeer veel lokaties toegepast.

 

Hoe werkt het?

Het elektronische toedienregistratie programma is eenvoudig te openen op elk device. Smartphones, tablets, pc’s etc. Het programma maakt het mogelíjk om de toedienlijsten digitaal, rechtstreeks vanuit het AIS aan zorgmedewerkers te tonen. Geen geprint dus meer van papieren lijsten in de apotheek. De zorgmedewerker kan in het programma natuurlijk de medicatie aftekenen en de noodzakelijke tweede controle over een afstand uitvoeren. De oplossing kan overigens door alle zorgorganisaties en apotheken in Nederland worden gebruikt.

Een ander groot voordeel is dat de juiste benamingen van geneesmiddelen, toedientijden en geneesmiddelinformatie onder handbereik is.

Veel tijdsbesparing

Er wordt veel tijd bespaard, de apotheek hoeft namelijk geen toedienlijsten meer te printen en te versturen. De medicatiestatus is altijd actueel inzichtelijk voor de zorgmedewerkers wat ook veel onnodige communicatie voorkomt. Ook de geïntegreerde bestelmodule in Medimo zorgt ervoor dat de bestellingen digitaal in het AIS kunnen worden ingelezen en verwerkt.

Meer kwaliteit

Door het gebruik van de elektronische toedienregistratie van Medimo worden minder toedienfouten gemaakt. De zorg kan medicatie niet meer vergeten te geven. De apotheker kan ook beter controleren of de medicatie volgens het voorschrift wordt toegediend.

Besparing van kosten

Met de elektronische toedienregistratie van Medimo worden veel kosten bespaard. Er hoeven geen papieren toedienlijsten meer geleverd te worden, informatie is sneller en duidelijk beschikbaar wat veel tijd scheelt. Ook de digitale herhaalrecepten is een groot voordeel.

Wellicht vindt u dit ook interessant

Medimo import ook vanuit apotheeksysteem HiX
HiX voorziet Medimo van complexe medicatieschema’s Specialisten, apothekers en huisartsen...
Zwolle proeftuin voor digitaal medicatieproces wijkverpleging
Wijkverpleging Zwolle start samen met twaalf apothekers een proeftuin voor...
Elektronische toedienregistratie Medimo: Ook in de apotheek!!
Naadloze toepassing Medimo koppelt met elk Apotheek Informatiesysteem (AIS). Door...

Waar ben je naar op zoek?

Search

Medimo portaal

Medimo Portaal

Medimo Secure

Log hier in bij Medimo voor elektronisch voorschrijven en/of elektronische toedienregistratie

Medimo GGZ

Inloggen voor instellingen in de geestelijke gezondheidszorg

Medimo ABC

Werkzaam op Aruba, Bonaire of Curaçao? Log dan hier in.