Closed loop werken

Met de Medimo GDS module werken arts en apotheek beiden in Medimo. Op deze wijze kunt u werken in een gesloten systeem. Dit heet ook wel closed loop. De medicatie opdrachten van de arts hoeven niet meer handmatig verwerkt te worden door de apotheek. Door het overslaan van handmatige invoer worden er veel fouten voorkomen en wordt er efficiënter gewerkt. Medicatie opdrachten van de arts worden door de apotheker in Medimo geautoriseerd. De apotheker controleert de medicatie opdracht en de bewakingssignalen. Medimo heeft alle beschikbare Medisch Farmaceutische Beslisregels (MFB’s) toegevoegd aan de medicatiebewaking. De apotheker kan eventueel de medicatie opdracht aanpassen waarna de arts een retourmelding krijgt. Zo is de arts altijd goed geïnformeerd. Als de medicatie opdracht is geautoriseerd wordt is ook de toedienlijst gelijk bijgewerkt, zowel in digitaal als in PDF.

Edifact berichten

Medimo kan Edifact berichten versturen. Dit zijn recepten die door de meeste apotheeksystemen rechtstreeks worden ingelezen. Ook hierbij is handmatig overtypen niet meer nodig.

Baxter bestanden

Vanuit Medimo worden de baxterbestanden aangemaakt. Zeer eenvoudig kan dit per instelling, per afdeling of per cliënt worden ingegeven. Door gebruik te maken van het assortiment van het verpakkingsbedrijf worden de aftekenlijsten hierop aangepast. Ook stuurt Medimo de arts automatisch aan zodat meer geneesmiddelen verpakt worden via de baxter.

ELV clienten

Medimo kan onderscheid maken in de Eerstelijns Verblijfclienten (ELV). De farmaceutische zorg voor deze clienten valt onder de Zorg Verzekerings Wet (ZVW). Met Medimo maakt u zelf een declaratiebestand aan om de afleveringen bij de zorgverzekeraar te declareren.

Overzichten

Medimo geeft u inzicht in kosten. Er zijn diverse overzichten beschikbaar zoals kosten per afdeling, per cliënt of geneesmiddelgebruik.

Wellicht vindt u dit ook interessant

Medimo import ook vanuit apotheeksysteem HiX
HiX voorziet Medimo van complexe medicatieschema’s Specialisten, apothekers en huisartsen...
Zwolle proeftuin voor digitaal medicatieproces wijkverpleging
Wijkverpleging Zwolle start samen met twaalf apothekers een proeftuin voor...
Elektronische toedienregistratie Medimo: Meer tijd voor zorg, ook in de apotheek!!
Naadloze toepassing Medimo koppelt met elk Apotheek Informatiesysteem (AIS). Door...
Gebruik de Checklist Veilige Principes
In het medicatieproces zijn veel verschillende personen betrokken en er...

Waar ben je naar op zoek?

Medimo portaal

Medimo Portaal

Medimo Secure

Log hier in bij Medimo voor elektronisch voorschrijven en/of elektronische toedienregistratie

Medimo GGZ

Inloggen voor instellingen in de geestelijke gezondheidszorg

Medimo ABC

Werkzaam op Aruba, Bonaire of Curaçao? Log dan hier in.