Rosengaerde stapt ook voor de thuiszorg over op Medimo: “Mooie sprong naar efficiënter, digitaal werken”

Foto: Rianne Mensink is de tweede van links

Steeds meer zorgorganisaties met een thuiszorgtak stappen over op Medimo. Zo ook Rosengaerde. Deze organisatie bestaat uit een verpleeghuis, aanleunwoningen, geclusterde woonvormen en thuiszorg. Ze zijn diep verankerd in de gemeente Dalfsen en volgens zorgmanager Rianne Mensink dan ook ‘een begrip’ in de omgeving. Dat blijkt wel uit de bijzondere betrokkenheid met de organisatie: Rosengaerde bestaat uit maar liefst 315 vrijwilligers tegenover 370 vaste medewerkers.

Ze werken intramuraal al met Medimo en gingen begin juni ook over voor de extramurale zorg. Ze leveren tenslotte op brede schaal thuiszorg. Hoe verliep de implementatie en wat is hun bredere ervaring met Medimo?

Rianne geeft met zichtbaar veel plezier leiding binnen de extramurale zorgtak van Rosengaerde. Voor haar was Medimo een logische stap: “Het is eigenlijk een vanzelfsprekendheid als je de digitale slag goed wil maken en medicatieveiligheid hoog in het vaandel hebt. Bovendien kwamen onze twee samenwerkende apotheken met het verzoek om over te stappen. Reden voor ons om er extra vaart achter te zetten. En een mooie opsteker: we kregen hiervoor subsidie vanuit VWS.”

Spannende overstap

Wat volgde was de implementatie van Medimo in het Dalfser zorgbedrijf. Hoe verliep dat? “Ik kijk er positief op terug. In januari zijn we gestart met de projectgroep. Een divers team dat bestaat uit een beleidsadviseur, ICT’er, twee verpleegkundigen en ikzelf als zorgmanager. Begin juni zijn we uiteindelijk overgegaan op Medimo en dat is dan natuurlijk best een beetje spannend: op zondag werd alles opengezet en moesten we alle cliëntgegevens koppelen aan Medimo. Dan denk je wel even, gaat dat goed? Gelukkig is de implementatie uitstekend verlopen”, aldus Rianne.

De tijd nemen om tijd te besparen

Leermomenten waren er ook, vertelt ze: “Het koppelen van Medimo aan ons systeem kostte meer tijd dan ik had verwacht. Mijn tip voor andere organisaties die willen overstappen op Medimo is dan ook: begin op tijd! Nu is het ook zo dat wij maar één ICT’er in dienst hebben. Medimo had een bepaald tempo, maar als organisatie moet je er dan ook klaar voor zijn en er grip op kunnen houden. Medimo kon zich aanpassen aan ons ritme, dus dat is uiteindelijk goed verlopen. Ze weten precies wat er allemaal moet gebeuren.”

En die tijd nemen, resulteert in een tijdsbesparing. Dat weet Rianne, want Rosengaerde heeft al ervaring met Medimo binnen de intramurale zorg: “Medicatie kan via de Medimo-app besteld worden en medewerkers hoeven dus niet meer telefonisch medicatie te bestellen. Datzelfde geldt voor nieuwe toedienlijsten, omdat die nu volledig digitaal aangepast worden. Dit is kostbare tijd die wij winnen, en besteed kan worden aan onze cliënten.” Ze vervolgt: “We hebben dus – voor zowel intra- als extramuraal – een mooie sprong gemaakt naar efficiënter, digitaal werken. Een ander sprekend voorbeeld daarbij is dat we minder MIC-meldingen krijgen van niet ingenomen medicijnen. De kwaliteit van zorg wordt hierdoor echt beter.”

Maak er een feestje van

Rianne wil meewerken aan zoals ze zelf zegt “een toekomstbestendige zorgorganisatie”. Waarbij de zelfstandigheid behouden blijft en zij echt een bijdrage kunnen blijven leveren aan de gemeente Dalfsen. Goed zorgen voor je personeel en stilstaan bij successen hoort daar ook bij: “Op de dag van de livegang werden alle medewerkers in het zonnetje gezet met een mooie touchscreenpen van Medimo en een taartje tijdens de pauze. Want ja, het mag gevierd worden!”

Abonneer op onze nieuwsbrief

Waar ben je naar op zoek?

Search

Medimo portaal

Medimo Portaal

Medimo Secure

Log hier in bij Medimo voor elektronisch voorschrijven en/of elektronische toedienregistratie

Medimo GGZ

Inloggen voor instellingen in de geestelijke gezondheidszorg

Medimo ABC

Werkzaam op Aruba, Bonaire of Curaçao? Log dan hier in.