“Mensen zijn echt heel positief over het product en Medimo als organisatie.”

Met een master in Oudheidkunde lag werken in de zorg voor Franciska Molier niet direct voor de hand. Dat ze naast haar studie ervaring opdeed in klantrelaties bij verschillende organisaties maakte die stap een stuk logischer. Haar huidige werk als accountmanager bij Medimo past haar als een handschoen: “Ik miste altijd het stukje specialisatie en het beste willen zijn binnen je eigen domein. Daarom werk ik nu bij Medimo.”

Franciska kwam in aanraking met commercie in de zorg door haar werk als business developer. Dat betekende vooral nieuwe kansen zien en benutten die nog niet werden ondersteund binnen de zorgsector GGZ en zelfstandige behandelcentra. “Samen met een jurist ging ik aan de slag met de mogelijkheid tot het voorfinancieren van een dienst of product dat nog in de maak was. Zo raakte ik steeds meer op de voorgrond en maakte ik kennis met nieuwe dienstverlening.”

Aanreiken van oplossingen

De jaren daarna deed ze werkervaring op bij verschillende organisaties. Van een bedrijf dat producten levert specifiek voor verpleegkundigen en apothekers tot een soortgelijke organisatie als Medimo, waar ze vooral actief was in klantrelaties en het aanreiken van oplossingen waar klanten écht iets aan hadden.

Een ‘tussenjaar’ bij een ECD-leverancier deed Franciska beseffen wat ze miste. En liet haar inzien wat ze wel wilde. “Ik miste het stukje specialisatie en de beste willen zijn binnen je eigen domein. Daarom ging ik bewust kijken naar hoe ik weer terug kon naar waar ik vandaan kwam. Ik wilde met een product werken dat veel specifieker was, zoals een systeem voor elektronisch voorschrijven en elektronische toedienregistratie. Uiteraard kende ik Medimo al. Binnen GGZ zijn er drie goede leveranciers actief en daar zijn zij er een van. Ik hoorde steeds meer goede verhalen over Medimo. Daardoor werd voor mij al vrij snel duidelijk dat dit mijn nieuwe werkgever moest zijn en solliciteerde ik heel bewust op de rol van accountmanager.”

Medimo als serieuze optie

“Mijn rol gaat niet alleen om wat je kunt doen voor bestaande klanten, maar ook voor nieuwe groepen of zorgorganisaties,” aldus Franciska. “Wat mij onderscheidt als accountmanager is dat ik zowel bestaande als potentiële klanten benader, dat ik echt kijk naar wat ze nodig hebben en wat wij daarin kunnen betekenen. Het helpt als een bedrijf van ons heeft gehoord. Ook als ze niet direct interesse hebben in ons product. Dan hebben ze ons tenminste een keer gezien en/of gesproken.”

Positieve benadering

Ondanks dat ze nog maar kort bij Medimo werkt en weet hoe kostbaar tijd in de zorg is, valt het Franciska op dat klanten altijd tijd willen maken voor een gesprek met iemand van Medimo. “Voor mij is dat in verhouding tot voorgaande werkgevers anders. Mensen zijn echt heel positief over het product en Medimo als organisatie. Die positieve benadering ervaar ik als erg prettig. Dat komt denk ik mede doordat we een fantastisch product hebben. Dat we een relatief klein bedrijf zijn en zowel collega’s als klanten elkaar bij naam kennen, draagt er ook aan bij. We doen ons werk met elkaar en voor de klant.”

Abonneer op onze nieuwsbrief

Waar ben je naar op zoek?

Search

Medimo portaal

Medimo Portaal

Medimo Secure

Log hier in bij Medimo voor elektronisch voorschrijven en/of elektronische toedienregistratie

Medimo GGZ

Inloggen voor instellingen in de geestelijke gezondheidszorg

Medimo ABC

Werkzaam op Aruba, Bonaire of Curaçao? Log dan hier in.