“Medimo’s e-learning is kosteloos voor nieuwe gebruikers en voldoet aan de kwaliteitseisen van de beroepsgroep”

Sandra van Reenen werkt als accountmanager bij Medimo. Daarnaast is ze als opleidingscoördinator verantwoordelijk voor de inhoud én accreditatie van Medimo’s trainingen en e-learning voor zowel bestaande als nieuwe gebruikers. “We bieden de e-learning kosteloos aan omdat we willen dat álle gebruikers Medimo op een juiste manier gebruiken. Zo kunnen we blijvend kwaliteit waarborgen.”

Wie in de zorg werkt, doet dat graag snel en efficiënt. Het liefst met een systeem dat dit ondersteunt. Het feit dat Medimo dit mogelijk maakt, is dan ook een van de redenen waarom Sandra er werkt. “In mijn werk als apothekersassistent maakte ik kennis met Medimo en zag ik hoe het processen in de zorg ondersteunt ter verbetering van de medicatieveiligheid.”

Veel zorg in Medimo

Sandra startte in februari 2017 als accountmanager en heeft inmiddels regio Brabant, West-Brabant, Zeeland onder haar hoede. In haar beginjaren hield de functie ook projectleider en trainer in waardoor het een zeer gevarieerde functie was en ze veel kennis heeft opgedaan. Naast deze functie is Sandra inmiddels ook verantwoordelijk voor de opleidingen. Als opleidingscoördinator gaat ze over de inhoud en de accreditatie en zorgt ze samen met collega’s ervoor dat alles staat als een huis. “Er zit letterlijk en figuurlijk veel zorg in Medimo. Veel medewerkers bij Medimo hebben een zorgachtergrond, hierdoor snappen we de mensen die met ons systeem werken. We spreken dezelfde taal en dat zie je terug in onder andere de e-learnings voor zorgprofessionals en verpleegkundig specialisten.”

Kwaliteitseisen

Wie werkt in de zorg, moet aan allerlei processen en veiligheidsregels voldoen. Maar diezelfde mensen weten ook: het is altijd druk waardoor de kwaliteit er nog weleens bij in schiet. Terwijl die juist hard nodig en belangrijk is. De e-learning voldoet aan de kwaliteitseisen van de beroepsgroep wat het werk vergemakkelijkt. Daarnaast stelt het iemand in staat om kwaliteit te leveren. “Medimo wil dat álle gebruikers het programma op een juiste manier gebruiken, zodat kwaliteit gewaarborgd blijft. Het mooie vind ik dat het praktisch en gebruiksvriendelijk is. Omdat we willen dat iedereen ermee leert werken, bieden we Medimo’s e-learning kosteloos aan voor alle gebruikers.”

Eigen leeromgeving

Na iedere release wordt de e-learning nagelopen en nieuwe aanpassingen doorgevoerd. Zo leren zorgmedewerkers altijd de juiste manier van werken én zijn ze op de hoogte van de laatste aanpassingen. Handig aan de e-learning is dat zowel een medewerker als de verantwoordelijke van de organisatie kan inzien of iemand de cursus heeft gevolgd. Ook kan deze het resultaat van de eindtoets inzien. Daarnaast is de e-learning te koppelen aan een eventuele eigen leeromgeving. Indien er geen eigen leeromgeving is, kan de e-learning in Medimo zelf gevolgd worden. “Hierdoor kan een zorgmedewerker de training vanuit de Medimo-omgeving volgen. Op een moment en in een tempo dat bij de persoon past. Voor zorgmedewerkers kan het aftekenen digitaal een hele stap zijn omdat ze gewend zijn met papier af te tekenen. Daar houden we rekening mee. Niet voor niets is het onze missie om samen de zorg beter en veiliger te maken.”

Abonneer op onze nieuwsbrief

Waar ben je naar op zoek?

Search

Medimo portaal

Medimo Portaal

Medimo Secure

Log hier in bij Medimo voor elektronisch voorschrijven en/of elektronische toedienregistratie

Medimo GGZ

Inloggen voor instellingen in de geestelijke gezondheidszorg

Medimo ABC

Werkzaam op Aruba, Bonaire of Curaçao? Log dan hier in.