‘Elke dag bedenken we oplossingen op maat’


Medimo werd in 2001 opgericht door apothekers Bart Drost en Richard Lendfers. Als geen ander weten zij hoe belangrijk een betrouwbaar systeem voor medicatieverstrekking is. Hoe het levens redt. Ze zien vaak dingen misgaan in het voorschrijven en toedienen van medicatie. Bart Drost:
Dat moet toch eenvoudiger, betrouwbaarder en efficiënter kunnen? Daar werken we al 20 jaar elke dag aan.’

Incidenten met medicatie komen nog veel te vaak voor. Vooral bij kwetsbare mensen, zoals ouderen die met meerdere aandoeningen bij verschillende zorgverleners onder behandeling zijn. Er komen steeds meer ouderen en we worden steeds ouder. Dus als we niets doen wordt het probleem niet kleiner, alleen maar groter.

‘Bij Medimo vinden we het onverteerbaar dat er nog steeds mensen in het ziekenhuis belanden of overlijden door een gebrekkig medicatieproces. Omdat we zelf apothekers zijn geweest, zien wij waar het mis gaat, waar het beter kan en ook hoe’, aldus Richard Lendfers.

Photographer: HANS-PETER | Copyright: HPVANVELTHOVEN

Met een heldere missie en hun ruime ervaring in de praktijk, ontwikkelen ze een elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) voor zorginstellingen. Ruim voordat het gebruik van een EVS verplicht wordt gesteld voor alle artsen in Nederland. Een EVS waarin het sinds dag één draait om twee elementen: Medisch en Mobiel. Medimo is geboren.

‘Inmiddels is Medimo veel verder’, vertelt Bart. ‘Elke dag bedenken we oplossingen op maat voor onze partners. Begaan, bekwaam en als het moet nog altijd baanbrekend. Elke dag leggen we verbanden en verbinden we mensen en methodes. We ontwikkelen slimme software die artsen, apothekers, zorgverleners en patiënten echt helpt. We werken samen met andere betrokken partijen en stakeholders aan meer veiligheid, efficiency en synergie in de farmacotherapeutische zorg.’

‘Elke dag. Want elke ziekenhuisopname als gevolg van verkeerd medicijngebruik is er één teveel. Dat kan beter en dat moet beter. Daarom zijn we twintig jaar geleden begonnen. En daarom zijn we nog lang niet klaar.’

Abonneer op onze nieuwsbrief

Waar ben je naar op zoek?

Medimo portaal

Medimo Portaal

Medimo Secure

Log hier in bij Medimo voor elektronisch voorschrijven en/of elektronische toedienregistratie

Medimo GGZ

Inloggen voor instellingen in de geestelijke gezondheidszorg

Medimo ABC

Werkzaam op Aruba, Bonaire of Curaçao? Log dan hier in.