Loading…

Apotheek GDS module

Closed loop werken

Met de Medimo GDS module werken arts en apotheek beiden in Medimo. Op deze wijze kunt u werken in een gesloten systeem. Dit heet ook wel closed loop. De medicatie opdrachten van de arts hoeven niet meer handmatig verwerkt te worden door de apotheek. Door het overslaan van handmatige invoer worden er veel fouten voorkomen en wordt er efficiënter gewerkt. Medicatie opdrachten van de arts worden door de apotheker in Medimo geautoriseerd. De apotheker controleert de medicatie opdracht en de bewakingssignalen. Medimo heeft alle beschikbare Medisch Farmaceutische Beslisregels (MFB's) toegevoegd aan de medicatiebewaking. De apotheker kan eventueel de medicatie opdracht aanpassen waarna de arts een retourmelding krijgt. Zo is de arts altijd goed geïnformeerd. Als de medicatie opdracht is geautoriseerd wordt is ook de toedienlijst gelijk bijgewerkt, zowel in digitaal als in PDF.

Edifact berichten

Medimo kan Edifact berichten versturen. Dit zijn recepten die door de meeste apotheeksystemen rechtstreeks worden ingelezen. Ook hierbij is handmatig overtypen niet meer nodig.

Baxter bestanden

Vanuit Medimo worden de baxterbestanden aangemaakt. Zeer eenvoudig kan dit per instelling, per afdeling of per cliënt worden ingegeven. Door gebruik te maken van het assortiment van het verpakkingsbedrijf worden de aftekenlijsten hierop aangepast. Ook stuurt Medimo de arts automatisch aan zodat meer geneesmiddelen verpakt worden via de baxter.

ELV clienten

Medimo kan onderscheid maken in de Eerstelijns Verblijfclienten (ELV). De farmaceutische zorg voor deze clienten valt onder de Zorg Verzekerings Wet (ZVW). Met Medimo maakt u zelf een declaratiebestand aan om de afleveringen bij de zorgverzekeraar te declareren.

Overzichten

Medimo geeft u inzicht in kosten. Er zijn diverse overzichten beschikbaar zoals kosten per afdeling, per cliënt of geneesmiddelgebruik.

Meer weten over onze
produkten en diensten?